|

Marechausseekazerne

Marechausseekazerne
©: Provincie Fryslân

Gorredijk, Stationsweg 35-37: marechausseekazerne

Deze kazerne van de Koninklijke marechaussee werd in 1895 gesticht na overplaatsing van de brigade uit Beetsterzwaag. Zij is een voorbeeld van het oude type kazerne, waarvan ook in Heerenveen een exemplaar is te vinden. Het werk werd uitgevoerd door de aannemers Gebr. Aberson uit Steenwijk, naar ontwerp van het wapen der Genie. De bijbehorende stallen met het arrestantenblok zijn verbouwd tot garagebedrijf.

Locatie

Stationsweg 35-37 - Gorredijk

© Foto voorblad: Provincie Fryslân


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.