|

Woonhuis Balk

Woonhuis Balk
©: Vereniging Hendrick de Keyser

Raadhuisstraat 11: woonhuis
Boterkoopman Hans Ygrams bouwde dit huis in 1793 op de plek van een ouder huis. Het pand is voorzien van een fraaie klokgevel met gebeeldhouwde aanzetstukken en topafdekking. Het familiewapen met daarin een afbeelding van botertonnen refereert aan de boterhandel. De voordeur heeft een fraai gesneden bovenlicht. Voor het huis ligt een oude hardstenen stoep met stoeppalen en smeedijzeren kettingen.
De indeling van het huis wordt gekenmerkt door niveauverschillen. Het lange woonhuis is in de lengte ingedeeld in drie compartimenten. Deze indeling kwam vaak voor in lange woonhuizen in Friesland.

Meer informatie over dit pand vind u hier.

Locatie

Raadhuisstraat 11 - Balk

© Foto voorblad: Vereniging Hendrick de Keyser


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!