|

Admiraliteitsdagen Dokkum

Admiraliteitsdagen Dokkum
©: Bauke Folkertsma

[Dokkum] is de meest noordelijke stad van [Nederland] en van [Friesland]. De stad had ooit een open verbinding met zee via het [Dokkumer Grootdiep]. Tegenwoordig is dit moeilijk voor te stellen maar in 1597 vestigt zich in Dokkum de zogenaamde [Admiraliteit]. De taak van de Admiraliteit was het uitrusten en bemannen van zeeschepen ter verdediging van de [Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden]. Een soort van voorloper van de [Koninklijke Marine].

Dokkum wil deze markante geschiedenis levend houden door het jaarlijks organiseren van de zogenaamde [Admiraliteitsdagen]. Een meerdaags topevenement, voor het eerst georganiseerd in 2011. De 2022-editie is op 1, 2, 3 en 4 september 2022.

Sinds 2011 is het evenement uitgegroeid tot een "must-see". Het is een muzikaal, cultureel, culinair en cultuurhistorisch evenement dat zijn weerga niet kent in Friesland. Vier dagen lang is de stad Dokkum gehuld in een zestiende eeuwse ambiance.

Ga naar de site van de Admiraliteitsdagen om een indruk te krijgen van het programma. Een aanrader van de bovenste plank.  

Evenementdetails

Van 01 september 2022 / 04 september 2022

Locatie

Dokkum

Verdere details

Klik hier voor de website


© Tekst: FrieslandWonderland - © Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (frieslandwonderland)