Steun deze website

Wij hopen dat u deze website waardeert en geniet van de enorme hoeveelheid informatie, foto's en historische kaarten over en van alle dorpen en steden in Friesland. Maar wist u dat deze website volledig draait op enthousiaste vrijwilligers en geen commerciële en betaalde uitingen bevat. Om die reden willen wij u in overweging geven om een kleine donatie te doen ter instandhouding van deze website. U kunt al doneren vanaf € 1,--. Dit gaat heel eenvoudig en anoniem (als u wilt) via een iDeal transactie. Alle bijdragen worden zeer gewaardeerd en uitsluitend gebruikt voor de verdere op- en uitbouw van deze website!

Met vriendelijke groet, Bauke Folkertsma, DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing te Joure


|

Omjouwing Sleatmer Mar

De Sleattemer Mar sprekt op de ien of deoare wize ta de ferbylding. It is ien fan de grutste Fryske marren, dy’t in stikmannich kear yn ’t jier it dekor is foar it spektakulêre skûtsjesilen en in unyk ûnderdiel is fan de Alvestêdetocht. De mar hat syn namme te tankjen oan it lytste en meast karakteristike stedsje fan de Fryske alve stêden en is de skeakel tusken it marregebiet en Gaasterlân.


De Sleattemer Mar is fansels mei plakken as Wâldsein, Sleat en Balk yn ‘t foarste plak in paradys foar de wettersporter. Mar ek op ’e wâl is der yn dit gebiet in soad te genietsjen. Ryd, fyts of kuierje de mar ris om en ûnderfyn it sels: rêst, romte, prachtige fiergesichten, natuer, kultuerhistoarje, ferstille doarpkes, twa gesellige wettersportdoarpen en it unike stedsje Sleat.

Colofon

FrieslandWonderland


© Tekst: - © Foto voorblad: FrieslandWonderland

Omjouwing Sleatmer Mar
©: FrieslandWonderland

Ook interessantNieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!