Anne Wytzes

Anne Wytzes
©: Stichting Monumenten SWF

Anne Wytzes út Folsgeare krige foar moard op Jantie Feijtes en Stijntje Jans de swierste straf dy’t begjin 17e iuw jûn wurde koe.

Hy waard rêdbraakt!

Hjir folget it ferhaal wêrom’t hy dizze straf krige út Criminele sententies : Hof van Friesland 23-10-1717

Op snein 30 augustus 1716 gie Anne Wytzes, dy’t sûnt in skoftsje wenne op de Olde Galileën binnen Ljouwert, nei de wenning fan Seerp Beerns en Jantie Feijtes yn Goutum, mei as doel dêr te stellen. Hy wist dat Seerp Beerns net thús wie. De boppedoar wie iepen en it koste gjin muoite om de ûnderdoar fan de skoattel te dwaan en sa troch it portaaltsje yn de keamer te kommen, dêr’t de 70-jierrige Jantie Feijtes yn har stoel siet.

Zie voor meer informatie:

Anne Wytzes, nl
Anne Wytzes, fr

© Tekst: Wytske Heida - © Foto voorblad: Stichting Monumenten SWF


Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de schrijver van dit item (Wytske Heida)Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokele producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de DeeEnAa website via onderstaande knop.