11fountains - Leeuwarden - De Lovefontein

|

11fountains - Leeuwarden - De Lovefontein

11fountains - Leeuwarden - De Lovefontein
©: Bauke Folkertsma

Deze zogenaamde ’Lovefontein’, ontworpen door Jaume Plensa, bestaat uit twee 7 meter hoge kindergezichten. Volgens de kunstenaar hebben de kinderen een serene uitdrukking op het gezicht en zijn ze aan het dromen. De droom van de kinderen wordt uitgebeeld door de mistwolken die opstijgen rondom de fontein.

De fontein staat prominent op het recentelijk heringerichte plein voor het NS-station temidden van de imposante Achmea toren (ontworpen is door Abe Bonnema) en monumentale gebouwen en bomen. Al met al een indrukwekkend stukje Leeuwarden.

Locatie

Leeuwarden

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!