|

11fountains - Leeuwarden - De Lovefontein

11fountains - Leeuwarden - De Lovefontein
©: Bauke Folkertsma

Deze zogenaamde ’Lovefontein’, ontworpen door Jaume Plensa, bestaat uit twee 7 meter hoge kindergezichten. Volgens de kunstenaar hebben de kinderen een serene uitdrukking op het gezicht en zijn ze aan het dromen. De droom van de kinderen wordt uitgebeeld door de mistwolken die opstijgen rondom de fontein.

De fontein staat prominent op het recentelijk heringerichte plein voor het NS-station temidden van de imposante Achmea toren (ontworpen is door Abe Bonnema) en monumentale gebouwen en bomen. Al met al een indrukwekkend stukje Leeuwarden.

Locatie

Leeuwarden

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.