11fountains - Sloten - De Kievitfontein

|

11fountains - Sloten - De Kievitfontein

11fountains - Sloten - De Kievitfontein
©: Bauke Folkertsma

De Kievitfontein in Sloten is ontworpen door Lucy en Jorge Orta uit Frankrijk. Het object bestaat uit een meisje dat staat op de schouders van een man. De man staat op zijn beurt op een stapel vaten, emmers en teilen. Deze symboliseren de overvloedige aanwezigheid van water in de provincie Friesland.

In haar handen heeft het meisje een kievit. Deze weidevogel komt veel voor in de provincie Friesland.

Helaas daalt het aantal kievitten en andere weidevogels in Friesland de laatste decennia gestaag door, naar het schijnt, de intensieve landbouw en veeteelt gecombineerd met predatie door roofvolgels, vossen en kraaien.

Locatie

Sloten

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.