|

11fountains - Sloten - De Kievitfontein

11fountains - Sloten - De Kievitfontein
©: Bauke Folkertsma

De Kievitfontein in Sloten is ontworpen door Lucy en Jorge Orta uit Frankrijk. Het object bestaat uit een meisje dat staat op de schouders van een man. De man staat op zijn beurt op een stapel vaten, emmers en teilen. Deze symboliseren de overvloedige aanwezigheid van water in de provincie Friesland.

In haar handen heeft het meisje een kievit. Deze weidevogel komt veel voor in de provincie Friesland.

Helaas daalt het aantal kievitten en andere weidevogels in Friesland de laatste decennia gestaag door, naar het schijnt, de intensieve landbouw en veeteelt gecombineerd met predatie door roofvolgels, vossen en kraaien.

Locatie

Sloten

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!