Leider können wir im Moment nur Teile dieser Website in deutscher Sprache zur Verfügung stellen. Für diejenigen Teile der Website, die noch nicht übersetzt wurden, empfehlen wir die Verwendung der unter dem Artikeltitel genannten Google Translate-Option.


|

Winkel de Gruyter

Winkel de Gruyter
©: Provincie Fryslân

Dokkum, Waagstraat 8: winkelpand

De winkels van het gruttersbedrijf 'De Gruyter' zijn door hun materiaalgebruik en decoratie in veel steden nog herkenbaar. Karakteristiek in dit kleine winkelhoekpand is de oranje-bruine baksteen en de blauwe en goudkleurig geglazuurde betegeling van de gevels.

In april 1935 vroeg de firma 'P. de Gruyter & Zn. NV' uit `s Hertogenbosch een bouwvergunning aan voor 'een winkelhuis met magazijnen'. Het ontwerp kwam van de eigen afdeling Bouwwerken, waar een consequente ontwerplijn werd aangehouden.

Boven de winkel bevinden zich de magazijnen. De ramen van de tweede bouwlaag zijn voorzien van mat glas-in-lood.

Locatie

Waagstraat 8 - Dokkum

© Foto voorblad: Provincie Fryslân
Lese mehr
Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.