|

11fountains - Bolsward - De Vleermuis

11fountains - Bolsward - De Vleermuis
©: Bauke Folkertsma

Kunstenaar Johan Cretin heeft de fontein van Bolsward genaamd ’De Vleermuis’ ontworpen. De fontein beeldt in grove en imposante lijnen een vliegende vleermuis uit.

De fontein staat pal voor de ruïne van de Broerekerk. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolsward. Kerken en kathedralen hebben een bijzondere band met de vleermuis. Ze vormen vaak een belangrijke rustplaats voor het diertje maar de vleermuis is ook vaak gebruikt als ’demonenverjager’ in de vorm van stenen ornamenten en waterspuwers.

De fontein zal vaak op selfies en vakantiekiekjes verschijnen omdat het een perfecte poseerplek is. Via de achterkant kan de fontein namelijk beklommen worden. De perfecte souvenir van Bolsward maak je zelf bij de Vleermuis fontein tegenover de Broerekerk.

Locatie

Bolsward

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!