11fountains - Bolsward - De Vleermuis

|

11fountains - Bolsward - De Vleermuis

11fountains - Bolsward - De Vleermuis
©: Bauke Folkertsma

Kunstenaar Johan Cretin heeft de fontein van Bolsward genaamd ’De Vleermuis’ ontworpen. De fontein beeldt in grove en imposante lijnen een vliegende vleermuis uit.

De fontein staat pal voor de ruïne van de Broerekerk. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolsward. Kerken en kathedralen hebben een bijzondere band met de vleermuis. Ze vormen vaak een belangrijke rustplaats voor het diertje maar de vleermuis is ook vaak gebruikt als ’demonenverjager’ in de vorm van stenen ornamenten en waterspuwers.

De fontein zal vaak op selfies en vakantiekiekjes verschijnen omdat het een perfecte poseerplek is. Via de achterkant kan de fontein namelijk beklommen worden. De perfecte souvenir van Bolsward maak je zelf bij de Vleermuis fontein tegenover de Broerekerk.

Locatie

Bolsward

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.