|

11fountains - Stavoren - De Vis van Stavoren

11fountains - Stavoren - De Vis van Stavoren
©: Bauke Folkertsma

De Vis van Stavoren is ontworpen door Mark Dion uit de Verenigde Staten.

Stavoren is van oudsher verbonden geweest met zeevaart en visserij. Het huidige IJsselmeer was voorheen de Zuiderzee. Stavoren was in die tijd een prominente haven- en visserijstad. Vanuit Stavoren werden de wereldzeeen bevaren en werd handel gedreven. De vis van Stavoren symboliseert deze belangrijke historie.

Eens in de twee jaar worden in Stavoren in de maand Juli de visserijdagen georganiseerd. De stad staat dan twee dagen geheel in het teken van de rijke visserijhistorie. Muziek, tradititionele schepen, demonstraties en marktkramen.

De vis van Stavoren zal vanaf 2018 op een indrukwekkende manier deel uitmaken van het decor. Kijk op de site van de Visserijdagen-Stavoren voor informatie over de volgende editie van dit prachtige evenement.

Locatie

Stavoren

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma
Lês mear
Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.