|

Nationaal Park het Drents Friese Wold

Nationaal Park het Drents Friese Wold
©: Hendrik van Kampen

In het Zuidoosten van Friesland en het Westen van Drenthe vind u het prachtige Drents- Friese Wold. Dit gebied, wat ruim 6000 hectare beslaat, werd in 2000 aangewezen als Nationaal Park en is tevens aangewezen als Natura 2000 gebied (Beschermd natuurgebied). Het Drents- Friese Wold is na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. In dit ruime bosgebied vind u uitgestrekte veen- en heidelandschappen, moeras en stuifzand gebieden, beekdalgraslanden en prachtige bossen.

Dit gebied leent zich uitstekend voor een mooie fiets of wandelvakantie. U zult dan meteen het typerende esdorpenlandschap herkennen, de bolle akkers rond de kleine dorpjes die gepaard gaan met uitgestrekte heidevelden en beekdalen vol bloeiende bloemen. Ook een ideaal gebied voor natuurliefhebbers of mensen die op zoek zijn naar rust.

Er zijn talloze activiteiten te beleven, zoals bijvoorbeeld boswandelingen met de boswachter en diverse workshops. U kunt ook een stukje geschiedenis ervaren en een kijkje nemen bij de Hunebed van Diever. Al met al is het Drents- Friese Wold een prachtige plek voor een rustige vakantie. En het is ook zeker de moeite waard om lekker een dagje te fietsen of wandelen in dit mooie natuurgebied.


© Tekst: - © Foto voorblad: Hendrik van Kampen

Gerelateerde informatie


Vensters


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!