Nationaal Park het Drents Friese Wold

|

Nationaal Park het Drents Friese Wold

Nationaal Park het Drents Friese Wold
©: Hendrik van Kampen

In het Zuidoosten van Friesland en het Westen van Drenthe vind u het prachtige Drents- Friese Wold. Dit gebied, wat ruim 6000 hectare beslaat, werd in 2000 aangewezen als Nationaal Park en is tevens aangewezen als Natura 2000 gebied (Beschermd natuurgebied). Het Drents- Friese Wold is na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. In dit ruime bosgebied vind u uitgestrekte veen- en heidelandschappen, moeras en stuifzand gebieden, beekdalgraslanden en prachtige bossen.

Dit gebied leent zich uitstekend voor een mooie fiets of wandelvakantie. U zult dan meteen het typerende esdorpenlandschap herkennen, de bolle akkers rond de kleine dorpjes die gepaard gaan met uitgestrekte heidevelden en beekdalen vol bloeiende bloemen. Ook een ideaal gebied voor natuurliefhebbers of mensen die op zoek zijn naar rust.

Er zijn talloze activiteiten te beleven, zoals bijvoorbeeld boswandelingen met de boswachter en diverse workshops. U kunt ook een stukje geschiedenis ervaren en een kijkje nemen bij de Hunebed van Diever. Al met al is het Drents- Friese Wold een prachtige plek voor een rustige vakantie. En het is ook zeker de moeite waard om lekker een dagje te fietsen of wandelen in dit mooie natuurgebied.

© Foto voorblad: Hendrik van Kampen


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.