Steun deze website

Wij hopen dat u deze website waardeert en geniet van de enorme hoeveelheid informatie, foto's en historische kaarten over en van alle dorpen en steden in Friesland. Maar wist u dat deze website volledig draait op enthousiaste vrijwilligers en geen commerciële en betaalde uitingen bevat. Om die reden willen wij u in overweging geven om een kleine donatie te doen ter instandhouding van deze website. U kunt al doneren vanaf € 1,--. Dit gaat heel eenvoudig en anoniem (als u wilt) via een iDeal transactie. Alle bijdragen worden zeer gewaardeerd en uitsluitend gebruikt voor de verdere op- en uitbouw van deze website!

Met vriendelijke groet, Bauke Folkertsma, DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing te Joure


|

Vlieland

Waar ligt het


VLIELAND is één van vijf Nederlandse Waddeneilanden en kenmerkt zich met name door het uitgesproken rustige karakter. Het eiland heeft één dorp en het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. Eenmaal op het eiland gearriveerd, zult u aangenaam verrast worden door de ruimte, de rust, de schone lucht en het gebrek aan jachtig autoverkeer.Vlieland is een eiland zonder mondain vermaak, hoewel er voldoende uitgaansgelegenheden zijn.
Om naar Vlieland te komen, neemt u de boot vanaf Harlingen. De bootreis - al een belevenis op zich - voert u tevens over de Noordzee. Vlieland is hierin uniek.


Landschap


Terwijl op de overige eilanden de belendende zandplaat, het voornaamste dorp en daarmee ook de veerdam aan de westkant liggen en de uitgestrekte woeste gronden oostwaarts, is dat bij Vlieland andersom. De 'Richel' en het dorp liggen in het oosten, de natuur - in de vorm van een enorme, kale vlakte en een langgerekt smal duingebied - in het westen en midden. Die zandvoorraad op de Vliehors en de overheersende westenwinden zorgden voor de vorming van het hoogste duin op de Waddeneilanden: het veertig meter hoge Vuurboetsduin, waarop logischerwijs de vuurtoren prijkt.


Toerisme


Vieland vakantie-eiland van rust en ruimte! Dat is geen loze kreet. De site van de VVV Vlieland is ongetwijfeld een goed begin voor een geslaagde vakantie op het mooie waddeneiland Vlieland. U vindt de site op:
www.vlieland.net.


Vlieland kent een grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden zoals hotels, huizen en appartementen in het dorp Oost-Vlieland, in het bos en in de duinen bij het strand. Natuurlijk zijn er kampeerterreinen, en daar kunt u ook een tent(huis) huren. Ook voor groepen heeft Vlieland een aantal mogelijkheden. Kom naar Vlieland -eiland van rust en ruimte- om even helemaal bij te komen. De VVV biedt ook alle overige toeristische informatie.


Wonen en werken


Wonen en werken op Vlieland is bijzonder. Het eiland leeft van het toerisme. Bijna alle bedrijven hebben daar directe verbanden mee. Natuurlijk zijn er aannemers en installatiebedrijven om alle accomodaties te faciliteren. Daarnaast veel horeca, winkels, organisatiebureaus, manages om alles te bieden waar toeristen om vragen. Maar we hebben ook een eigen gemeentehuis en onderwijs (basisschool en VMBO). Werken op Vlieland betekent dus vaak drukke zomermaanden, een eigen vakantie: “de Vlielander herfstvakantie” en een verenigingsleven dat opbloeit in de winterperiode.


Het is lastig goede huisvesting te vinden. Het aantal huurwoningen is beperkt en de koopwoningen kennen een hoog prijsniveau. Maar als je eenmaal een plekje hebt, kun je ook genieten van al het mooie dat het eiland te bieden heeft.


Tekst: Gemeente Vlieland


include '../../ftdata/koppelingen/rechten.htm';
include '../../ftdata/koppelingen/reacties.htm';
?>


© Tekst:Ook interessant:


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!