Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

 

Deel:


Harlingen

Volgens velen is Harlingen de mooiste van de Friese Elfsteden. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar Harlingen heeft in elk geval iets wat de andere tien niet hebben: de unieke sfeer van een echte havenstad. Tijdens het watersportseizoen is Harlingen een levendige, bruisende stad. Maar ook in de winter zorgen de verschillende havens voor ‘leven in de brouwerij’.


De ruim 500 (!) monumenten die de stad kent, weerspiegelen het rijke verleden. Dat historische decor herbergt niet alleen tal van schilderachtige plekjes, maar ook een keur aan bijzondere winkels, gezellige cafés, goede restaurants, verschillende musea en een flink aantal galeries. Een paar keer per jaar zorgen bijzondere evenementen voor extra gezelligheid: de Zoutsloter Kerstmarkt, het ‘Lanenkaatsen’ (derde week van juni) en de Visserijdagen (eind augustus).


Met de zee direct naast de deur biedt Harlingen natuurlijk prachtige mogelijkheden voor verschillende vormen van watersport: zeilen, vissen, surfen, zwemmen, etc.

Maak eens een rondvaart langs de singels en de havens. Of ga een dagje naar Vlieland of Terschelling; wanneer u gebruik maakt van de sneldienst is dat prima te doen.


Blijft u liever aan wal? Neem dan de moeite om ook de prachtige omgeving van de stad eens te verkennen. In het open zeekleilandschap herinneren verspreid liggende terpen en oude dijken aan de eeuwenlange strijd tegen het water. De rust is er overweldigend en de vergezichten magistraal. Een beroemde terp is die van Wijnaldum, waar in het verleden bijzondere archeologische vondsten zijn gedaan. Een bezoekje aan het archeologisch steunpunt is voor jong en oud de moeite waard. Speciaal voor kinderen bevelen wij Aeolus aan, een avontuurlijk ontdekkingscentrum en speelparadijs in Sexbierum. Even verderop, bij Oosterbierum, ligt de beroemde Slachtedyk die zich vanaf hier ruim 42 kilometer lang door het Friese landschap slingert.


Colofon

NoordBoek Friesland


© Tekst: - © Foto voorblad: FrieslandWonderland

Harlingen
©: FrieslandWonderland