Let op!

Let op! Op dit moment wordt onderhoud aan deze website gepleegd. U kunt de site blijven gebruiken maar mogelijk zullen bepaalde pagina's tijdelijk niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar zijn. Daarvoor vragen wij uw begrip.

Deel:


De Wadden: werelderfgoed

Het Waddengebied is uniek in de wereld. Niet voor niks is het grootste deel door de UNESCO bestempeld als Werelderfgoed. Het landschap is na de laatste ijstijd, zo’n 7000 jaar geleden, ontstaan. In geologische termen is dat zeer jong. En nog steeds verandert het landschap, bijna terwijl je er naar kijkt.


Ook wat betreft de levende natuur zijn de Wadden uniek. Nergens ter wereld is sprake van een vergelijkbare rijkdom en variatie. Er leven maar liefst 10.000 verschillende planten en dieren. Vaste bewoners, maar ook heel veel bezoekers: 10 tot 12 miljoen trekvogels maken jaarlijks gebruik van het gebied.

.
De eilanden bieden een aangename mix van natuur, rust, cultuurhistorie, gezellige dorpjes, prachtige stranden, bossen, duinen, evenementen, vertier en allerlei sportieve activiteiten. En ondanks de overeenkomsten heeft ieder eiland onmiskenbaar zijn eigen sfeer.


Eigenlijk laat het Waddengebied zich niet in woorden vangen. Je moet het ter plekke ondergaan, beleven, opsnuiven en proeven.


Volgorde opslaan

Indruk EXIF-info van deze foto('s)

Datum opname: 2005-11-13
Tijd van de opname: 01:20:31
Hoogte in pixels: 298
Breedte in pixels: 450
Camera merk en model: FinePixS1Pro
Sluitertijd:
Brandpuntafstand: 47.jpgmm
ISO-gevoeligheid: 400
Timestamp: 2005:11:13 01:20:31
Diafragmainstelling: -05_047.jpg
Diafragma f-nummer: f/9.2
Belichtingscompensatie: 0/100

Colofon

FrieslandWonderland


© Tekst: - © Foto voorblad: FrieslandWonderland

De Wadden: werelderfgoed
©: FrieslandWonderland