|

Het kleinste museum van Bolsward is mensenschuw

Het kleinste museum van Bolsward is mensenschuw
©: Bauke Folkertsma

In Bolsward vind je een heel bijzonder museum. Het bevat allerlei aan deze Friese stad verbonden historische artefacten. Je vindt er kopjes en schoteltjes van de lokale koffie- en theefabriek die ooit in Bolsward gevestigd was. Je ziet er prachtige schilderijen en afbeeldingen van Bolsward. Er is een uitgebreide collectie zilveren lepeltjes die op een of ander manier een relatie hebben met Bolsward.

Daarnaast vind je er historische munten, flessen, tegeltjes, gevelstenen en als klapstuk een baar zeep van de lokale brandstoffenhandel van Roelf de Koning.

Zo te zien een heus museum waar je best eens een bezoekje aan zou kunnen brengen op een druilerige zaterdagmiddag. Ware het niet dat het kleinste museum van Bolsward liever niet gevonden wil worden.

Koos, de conservator van het kleinste museum van Bolsward legt namelijk uit dat hij het liever rustig houdt in het museum, liefst een of twee bezoekers tegelijk. Dan kan hij rustig de tijd nemen om de tientallen verhalen te vertellen die bij de museale collectie horen.

Het kleinste museum van Bolsward mag dan misschien mensenschuw zijn, de conservator is dat allerminst.

© Tekst: Bauke Folkertsma © Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!