|

Jan Pieters van der Bildt (bijnaam Jan Kunst)

Jan Pieters van der Bildt  (bijnaam Jan Kunst)
©:

Jan Pieters van der Bildt werd op 17 september 1709 geboren. Hij was een timmermanszoon die ook klokkenmaker en klokkenbouwer was. Ooit repareerde hij een telescoop en deed dat zo goed dat het apparaat beter was dan de telescopen die al bestonden.  En zo begon hij zijn loopbaan als bouwer van spiegeltelescopen. Hij bouwde wel ruim  550 telescopen die de hele wereld overgingen. Hij werd in Franeker de beheerder van het kabinet van natuur-filosofische instrumenten. Hij overleed op 27 april 1791 in Franeker. In het Fries Museum staan nog 2 van zijn telescopen.




Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (Stichting Bildts Aigene)

Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!