Steun deze website

Wij hopen dat u deze website waardeert en geniet van de enorme hoeveelheid informatie, foto's en historische kaarten over en van alle dorpen en steden in Friesland. Maar wist u dat deze website volledig draait op enthousiaste vrijwilligers en geen commerciële en betaalde uitingen bevat. Om die reden willen wij u in overweging geven om een kleine donatie te doen ter instandhouding van deze website. U kunt al doneren vanaf € 1,--. Dit gaat heel eenvoudig en anoniem (als u wilt) via een iDeal transactie. Alle bijdragen worden zeer gewaardeerd en uitsluitend gebruikt voor de verdere op- en uitbouw van deze website!

Met vriendelijke groet, Bauke Folkertsma, DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing te Joure


OLTERTERPER WAPEN

|

OLTERTERPER WAPEN

OLTERTERPER  WAPEN
©: Wikipedia

Op een rood veld buigen twee eikentwijgen

met hun vrucht, zijn door schoon najaar gekleurd;

daaronder een gentiaan, die zich beurt

in zomers zonnig geel: sprekend zwijgen!

 

Dit vredige schild mag stemmen krijgen,

waarin stil klinkend bosverrassen gebeurt:

tere bloei wint steeds blijmoedig, schoon zij treurt

bij harde regen en 's onweers dreigen.

 

Het landgoed ademt uit luchtige dreven

onder zware kruinen vol geheim verhaal.

Paadjes  door struweel willen dwaalzin geven.

 

Hoogbejaarde woudreuzen, in blad of kaal,

zien eerbiedig neer, beschermen klein leven:

nietig  -maar onblusbaar!-  brandt hier jeugdtaal.

 

Locatie

Olterterp


© Tekst: Han Messie - © Foto voorblad: Wikipedia


Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de schrijver van dit item (Han Messie)Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokele producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de DeeEnAa website via onderstaande knop.