Steun deze website

Wij hopen dat u deze website waardeert en geniet van de enorme hoeveelheid informatie, foto's en historische kaarten over en van alle dorpen en steden in Friesland. Maar wist u dat deze website volledig draait op enthousiaste vrijwilligers en geen commerciële en betaalde uitingen bevat. Om die reden willen wij u in overweging geven om een kleine donatie te doen ter instandhouding van deze website. U kunt al doneren vanaf € 1,--. Dit gaat heel eenvoudig en anoniem (als u wilt) via een iDeal transactie. Alle bijdragen worden zeer gewaardeerd en uitsluitend gebruikt voor de verdere op- en uitbouw van deze website!

Met vriendelijke groet, Bauke Folkertsma, DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing te Joure


Verder over Leeuwarden


Na maandenlang thuiswerken kan het een hele verademing zijn om weer onder de mensen te mogen komen. Nu de horeca ook weer voorzichtig aan open gaat, kan een café een fijne werkplek voor freelancers zijn. Je kunt dan af en toe een praatje maken en je krijgt de lekkerste lunches voorgeschoteld. Een café zal wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen, wil het voor freelancers aantrekkelijk zijn om er hun laptop open te slaan. In deze vijf cafés kun je comfortabel en geconcentreerd je werk doen.

Het eerste waar je aan denkt als je in een café wil werken, is natuurlijk of ze een goede internetverbinding hebben. De meeste cafés hebben wel een gratis openbaar netwerk, maar je wil er ook op kunnen vertrouwen dat je werk veilig blijft. Schakel daarom altijd eerst een VPN in als je verbinding wil maken met een openbaar wifinetwerk. Op die manier kunnen hackers die gebruik maken van het openbare netwerk geen toegang krijgen tot jouw digitale bestanden en gegevens. Je kunt een app voor VPN downloaden. Zo heb je, nog voordat je eerste kopje koffie is gezet, al een volledig veilige internetverbinding tot stand gebracht.

Stek

In het oude brugwachtershuisje aan de Harlingersingel vind je Stek. Hier kun je je oog af en toe even laten afdwalen van het beeldscherm. Stek biedt namelijk een prachtig uitzicht op de haven bij de Vrouwenpoortsbrug. Bij goed weer is het zelfs mogelijk om de speciale Stek boot te reserveren. Ook freelancers zitten met een plekje op het terras of in het historische gebouw altijd goed. Om je dagelijkse vitamine-inname hoef je je geen zorgen te maken. Hier worden de lekkerste smoothies, bowls en ontbijtjes geserveerd. Ook aan vegetariërs en veganisten wordt bij Stek gedacht. En na een productieve werkdag kun je hier nog prima borrelen.

Lazy Lemon

In het Ruiterskwartier vind je een industrieel ogend restaurant met de naam ‘Lazy Lemon’. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit een plek waar je heel productief kunt zijn. In het bruisende centrum van Leeuwarden laat je je inspireren door de voelbare energie. Lazy Lemon is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend. Dat betekent dat je hier voor een heerlijk ontbijt en verschillende lunchgerechten terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide ontbijtplank, pancakes en verschillende belegde broodjes. Als je na een dag werken geen zin meer hebt om thuis te koken, kun je hier ook heerlijk dineren.

Proefverlof

Aan bijzondere en historische eet- en drinklocaties is in Leeuwarden geen gebrek. Ook Proefverlof is daar weer een uitstekend voorbeeld van. Het restaurant is gevestigd in de Blokhuispoort, de oude gevangenis van Leeuwarden. Je kunt hier zelfs in een oude cel genieten van de uitgebreide menukaart. Wie liever wat meer vrijheid heeft, kan ook nog plaatsnemen op het grote buitenterras aan het water. Proefverlof heeft een groot aanbod voor vegetariërs en veganisten. Of misschien kies je liever voor oesters of een ceviche. Omdat het een voormalige gevangenis betreft, kun je er natuurlijk ook gewoon water en brood krijgen.

De Dikke van Dale

Bij De Dikke op de Nieuwestad kom je vooral als je op zoek bent naar sfeer en gezelligheid. De inrichting van De Dikke neemt je namelijk mee naar vroegere tijden. Neem plaats op een van de comfortabele leren stoelen en bestel een goedgevulde sandwich, salade, tosti of uitsmijter. Het menu is niet vreselijk modern, maar biedt genoeg mogelijkheden voor een smakelijke lunch. Bij De Dikke van Dale kun je ook terecht voor heerlijke bieren, maar dit bewaar je misschien liever voor na je werk.

Humphrey’s

Bij Humphrey’s op de Vismarkt kun je vier dagen per week terecht voor een lunch. Op de andere dagen zijn ze alleen voor het diner geopend. Humphrey’s is een succesvolle restaurantketen en dat is vooral te danken aan de combinatie van kwaliteit en sfeer. Door het rode pluche en de gouden kroonluchters doet de inrichting nog het meest denken aan de Moulin Rouge. Het restaurant is opgedeeld in aparte ruimtes, zodat je altijd wel een plekje kunt vinden waar je rustig kunt werken. Je kunt hier verschillende soorten gebak en taart bestellen, maar ook een compleet driegangenmenu. Ook vegetariërs en veganisten worden bij Humphrey’s niet vergeten.


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokele producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de DeeEnAa website via onderstaande knop.