Steun deze website

Wij hopen dat u deze website waardeert en geniet van de enorme hoeveelheid informatie, foto's en historische kaarten over en van alle dorpen en steden in Friesland. Maar wist u dat deze website volledig draait op enthousiaste vrijwilligers en geen commerciële en betaalde uitingen bevat. Om die reden willen wij u in overweging geven om een kleine donatie te doen ter instandhouding van deze website. U kunt al doneren vanaf € 1,--. Dit gaat heel eenvoudig en anoniem (als u wilt) via een iDeal transactie. Alle bijdragen worden zeer gewaardeerd en uitsluitend gebruikt voor de verdere op- en uitbouw van deze website!

Met vriendelijke groet, Bauke Folkertsma, DeeEnAa, Online City- en Regiomarketing te JoureNationaal Park Het Lauwersmeergebied

Nationaal Park Het Lauwersmeergebied
©: Bauke Folkertsma

In het Noordoosten van Friesland en Noordwesten van Groningen vindt u het mooie Lauwersmeergebied. Dit gebied, dat vanwege zijn diversiteit is uitgeroepen tot Nationaal Park, beslaat zo’n 5800 hectare en staat bekend als vogelbroedplaats. Sinds de bouw van de dam in dit gebied (1969), is de zeebodem voor een gedeelte drooggelegd wat voor de ideale broedplaats voor een aantal vogels heeft gezorgd. Zo kunt u bijvoorbeeld steltkluten, lepelaars en grauwe franjepoten zien, of als u geluk hebt de zeearend die de laatste jaren hier is beginnen te broeden. Tijdens de vogeltrek in het voor- en najaar kunt u op 1 dag zelfs wel 30.000 brandganzen zien overvliegen. Dit maakt het Lauwersmeergebied zéér geliefd onder vogel- en natuurliefhebbers. Naast vogels kunt u in dit prachtige natuurgebied tevens vossen, Schotse Hooglanders en Konikpaarden tegenkomen. Het Lauwersmeergebied beschikt over een activiteitencentrum, wat een ideale startpunt is om dit gebied te verkennen.


Er zijn activiteiten en cursussen voor jong en oud. Naast al deze prachtige natuur en dieren zou je bijna vergeten dat het Lauwersmeer ideaal is voor watersport. Op het water staat vaak een goede wind die het perfect maakt om te zeilen, kitesurfen en windsurfen. Tevens zijn er een aantal strandjes bereikbaar waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Al met al een bijzondere plek die de moeite waard is voor een vakantie of dagtrip.


© Tekst: - © Foto voorblad: Bauke FolkertsmaArchivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokele producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de DeeEnAa website via onderstaande knop.