11fountains - Hindeloopen - Flora en Fauna

|

11fountains - Hindeloopen - Flora en Fauna

11fountains - Hindeloopen - Flora en Fauna
©: Bauke Folkertsma

Flora en Fauna heet de fontein die, een beetje verdekt opgesteld, in Hindeloopen staat.

Het imposante object bestaat allereerst uit een groot houten gewei. Kinderen klauteren hierop naar hartelust. Middenin het houten gewei is een sculptuur aangebracht die de levensboom symbolisert die samen met een hinde en een hert het wapen van Hindeloopen siert. Volgens insiders staat de levensboom voor levensenergie en wijsheid.

In de boom zijn een paar exotische vogels geplaatst die afwisselend water spuwen alsof ze in een belangrijk gesprek zijn verwikkeld.

Locatie

Hindeloopen

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.