Stelpboerderij

|

Stelpboerderij

Stelpboerderij
©: Provincie Fryslân

Buren, Strandweg 33: Stjelp

Typerend voor de boerderijen van het eiland Ameland is de 'zijbaander', de hoog opgetrokken houten ingang voor de hooiwagen die zich in de zijgevel van de schuur bevindt. De zijbaander steekt met zijn zadeldakje boven het dakschild van de schuur uit.

Deze boerderij, gebouwd rond 1890, is in gele baksteen opgetrokken, in traditionele bouwtrant. Op de aansluiting van het schilddak boven de achtergevel bevindt zich een windvaan met een voorstelling van het wapen van Ameland. De hoofdvorm is redelijk gaaf gebleven.

Locatie

Strandweg 33 - Buren

© Foto voorblad: Provincie Fryslân
Lees meer
Archivering van erfgoedinformatie met het ErfgoedCMS™

Bent u geïnteresseerd in erfgoedinformatie en hoe u dit op een professionele en duurzame manier kunt ontsluiten op het internet, dan is het volgende voor u van belang.

Sinds kort is er namelijk het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa. Met dit op maat gemaakte ErfgoedCMS™ kan ieder dorp of iedere stad haar erfgoedinformatie registreren, rubriceren en ontsluiten. Daarnaast kan het ErfgoedCMS™ worden ingezet als webshop voor lokale producten en kan het de basis vormen voor dorps- of stadswandelingen compleet met QR-code bordjes.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de pagina over het ErfgoedCMS™ op de ErfgoedCMS-website via onderstaande knop.