Stelpboerderij

|

Stelpboerderij

Stelpboerderij
©: Provincie Fryslân

Buren, Strandweg 33: Stjelp

Typerend voor de boerderijen van het eiland Ameland is de 'zijbaander', de hoog opgetrokken houten ingang voor de hooiwagen die zich in de zijgevel van de schuur bevindt. De zijbaander steekt met zijn zadeldakje boven het dakschild van de schuur uit.

Deze boerderij, gebouwd rond 1890, is in gele baksteen opgetrokken, in traditionele bouwtrant. Op de aansluiting van het schilddak boven de achtergevel bevindt zich een windvaan met een voorstelling van het wapen van Ameland. De hoofdvorm is redelijk gaaf gebleven.

Locatie

Strandweg 33 - Buren

© Foto voorblad: Provincie Fryslân


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!