|

Wout Zijlstra

Wout Zijlstra
©: Johan Vogelzang

Wout Zijlstra
(©: )
Wout Zijlstra
LC 18-12-1989 (©: Dorpsbelang Folsgeare)
Wout Zijlstra
Toe aan een nieuwe uitdaging, foto Rondom Vandaag /Johan Vogelzang (©: Niels de Vries)
Wout Zijlstra
Wout houdt er mee op, foto Niels de Vries (©: Niels de Vries)
Wout Zijlstra
luchtfoto van de boerderij 2016 (©: Wout Zijlstra)
Wout Zijlstra
De boerderij aan de Tsjaerddyk, 2017 (©: Wout Zijlstra)
Wout Zijlstra
Opening Friese sterrenavond, nov. 2011 (©: Wout Zijlstra)
Wout Zijlstra
Berend Veneberg (links) en Wout zijn in 1998 het sterkste team van de wereld, hier samen met Ron Brandsteder ( midden) (©: Wout Zijlstra)
Wout Zijlstra
Wout mei syn jonges Wout jr. en Teade bij de Sterkste Man van Friesland in IJlst, 2019 (©: Wout Zijlstra)
Wout Zijlstra
De slagerij in IJlst, 1988, v.l.n.r. vader Watte Zijlstra, broer Douwe, Wout, John Paul Sigmarsson ( toen sterkste man van de wereld), Tjalling van den Bosch, broer Hans. (©: Wout Zijlstra)

Wout Zijlstra wordt geboren op 4 Augustus  1964 te Wolsum. Hij is het jongste kind van Watte Zijlstra, zoon van slager Hantsje Zijlstra en Minke Zijlstra uit Wolsum en Idske Posthuma, de dochter van slager Douwe Posthuma en Aagje de Boer uit Folsgare (Tsjaerddyk 42). Boven Wout zijn twee broers en twee zusters.

Vader Watte Zijlstra werkt de eerste jaren van zijn huwelijk als veekoopman in Wolsum. In 1968 koopt hij een slagerij in IJlst en rond 1975 een boerderij aan de Tsjaerddyk (nr 27), waar later het succes voor Wout zal beginnen.

Voor hij met zijn gezin naar Folsgare komt, worden eerst de kop en de hals van de boerderij grondig verbouwd door de lokale timmerman Wiersma. Het gezin verhuist in 1976. Zijlstra wordt weer veekoopman en heeft de ruimte om vee aan te kopen en te weiden.

Wout is inmiddels twaalf jaar oud en begint met zelf gemaakte gewichten te trainen. Het resultaat mag er zijn. Na een paar jaar gooien en smijten begint de zuidmuur van de boerderij te scheuren en te verzakken. Dit weerhoudt hem er niet van om al op jonge leeftijd met succes deel te nemen aan wedstrijden voor “Sterkste Man”.

Zie voor meer informatie:

Wout Zijlstra, nl
Wout Zijlstra, fr
Wout ZijlstraReageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (Wytske Heida)Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!