3x tips voor dagjes uit in Friesland met het hele gezin!

|

3x tips voor dagjes uit in Friesland met het hele gezin!

3x tips voor dagjes uit in Friesland met het hele gezin!
©:

Ben jij van plan om binnenkort een dagje uit te gaan naar Friesland met het hele gezin? En kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. In Friesland zijn er namelijk genoeg plekken waar je kunt genieten van een dagje uit met het hele gezin. Van een zeilboot huren in Friesland tot een bezoek aan een van de vele interessante musea. In Friesland is er van alles mogelijk. Hieronder vind je genoeg tips voor een onvergetelijk dagje uit in Friesland!

Dagje varen!

Friesland staat natuurlijk bekend om zijn vele wateren, zoals de zee, meren, rivieren, kanalen en nog veel meer. Deze provincie is bij uitstek de plek om een dagje te gaan varen. Ook als je kinderen hebt is een dagje varen zeker een mooie activiteit om te ondernemen. Je kunt op verschillende plekken in Friesland terecht voor een dagje varen. Een sloep huren in Friesland kan ook op verschillende plekken, wat natuurlijk wel zo handig is. Reserveer een sloep, neem wat te eten en drinken mee en je dagje uit kan beginnen! Een mooie activiteit om te overwegen voor een dagje uit met het hele gezin in Friesland.

Dagje uit naar een museum

Wil je graag een leerzaam dagje uit met het hele gezin? Dan is het een optie om een museum te bezoeken in Friesland. In Friesland zijn veel interessante musea te vinden, denk bijvoorbeeld aan het Afsluitdijk Wadden Center museum. In dit museum kun je alles te weten komen over de Afsluitdijk en de deltawerken. Erg interessant voor als je wilt weten hoe Nederland beschermd wordt tegen eventuele overstromingen en het steeds hoger oplopende waterpeil. Dit museum is geschikt om te bezoeken voor zowel volwassenen als kinderen. Een ander leuk en interessant museum om te bezoeken met het hele gezin is bijvoorbeeld het Fries Museum in Leeuwarden. Dit museum heeft vele tentoonstellingen en collecties met prachtige kunstwerken. Je merkt het, er is genoeg te doen in de musea in Friesland!

Dagje Leeuwarden

Een bezoekje aan het Fries Museum in Leeuwarden is goed te combineren met een dagje uit in Leeuwarden. Ga lekker shoppen met het hele gezin en neem een kijkje in de prachtige historische binnenstad. Geniet van de mooie historische architectuur en loop een rondje door de stad. In Leeuwarden kun je ook op genoeg plekken een terrasje pakken en lunchen of dineren in een van de vele goede restaurants. Ook weer een aanrader om op het lijstje te zetten!

Met al deze inspiratie kun jij alvast een dagje uit met het hele gezin naar Friesland plannen! 



Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!