Inez Timmer & Tseard Nauta: Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber
FrieslandWonderland
FriesDuitsEngels


Deel:

-

-

Inez Timmer & Tseard Nauta: Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber - Buitenpost - 24 april 2020 - 20:00 uur

© Inez Timmer & Tseard Nauta

Deze voorstelling vertelt op indringende wijze over het leven van schrijfster Ilse Weber en de kinderen in haar leven.

Deze Joodse vrouw van Duits-Tsjechische afkomst, schreef kinderboeken, hoorspelen en prachtige gedichten. De Duitstalige gedichten die ze in het geheim schreef in het modelghetto Theresienstadt, waren voor veel gevangenen een baken van hoop en hebben op wonderbaarlijke wijze de oorlog overleefd. Ze vormen 75 jaar later de basis voor deze indrukwekkende, meertalige muzikale theatervoorstelling met Inez Timmer en Tseard Nauta. Deze allround artiesten combineren moeiteloos hun zang-, acteer- en muzikale kwaliteiten en maken ‘Holocaust-Hollywood, de kinderen van Ilse Weber’, een voorstelling om nooit meer te vergeten.

Inez Timmer, artieste met een gouden stem en een prachtige uitstraling, is niet meer weg te denken uit het culturele landschap van Noord-Nederland. In 2019 verdiende ze met haar prachtige rol bij de Nederlandse Reisopera een nominatie voor een musical award.

Tseard Nauta, medeoprichter van het bekende Klezmer orkest ‘Di Gojim’, is al jaren bekend als multi-instrumentalist, arrangeur, componist en zanger. Hij trad met zijn soloprogramma ‘Rijk en Beroemd’ meer dan 50 keer op in heel Nederland.

Eppie Dam, winnaar van de Gysbert Japicxprijs, heeft een aantal gedichten en liedteksten van Ilse Weber met veel gevoel in het Fries vertaald.

Aanvang: 20:00 uur
Toegang: €15,00 p.p.

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: €15,00 p.p.
Aanmelden: Via website | Vooraf inschrijven
Locatie: Paviljoen MeM | Egypte 16 A | 9285WX Buitenpost