Ophaalbrug Balk
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Ophaalbrug

Ophaalbrug

Balk, Raadhuisstraat/Van Swinderenstraat: ophaalbrug

Behalve een smal voetgangersbrugje uit 1925 is omstreeks dezelfde tijd een grotere verkeersbrug over de Luts gebouwd. Het brugdek kan worden opgehaald door een getand cirkelsegment met een draailier langs een tandwiel te leiden.

De open constructie met hoekprofielen betekende een besparing van materiaal, dat destijds duurder was dan het arbeidsloon. Nu tegenwoordig de verhoudingen bij onderhoud anders liggen, verdwijnen deze bruggen met hun inzichtelijke techniek veelal uit het stadsbeeld.

Tekst: © Rijksdienst voor het cultureel Erfgoed - Foto: © Provincie Fryslân

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.