Protestantse kerk Engwierum
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Webshop


Deel:

-

-


Protestantse kerk

Protestantse kerk

Deze kerk is gebouwd in 1746, de toren en de eerste kerk zijn van voor 1333. In het gaanpad van de kerk liggen grafzerken waarvan een aantal uit de oude kerk. De tekst- en psalmborden zijn uit verschillende perioden maar 3 psalmborden zijn vrij zeker ook in de oude kerk gebruikt. Van de 6 boogramen zijn nog 2 met gebrandschilderd glas, deze zijn vervaardigd door Ype en Jurjen Staak. Het Van Dam-orgel dateert uit 1820 en valt op door de vorm van de kast en de versieringen. De preekstoel is uit 1746 en heeft een bijzondere gebogen vorm. Van dit vaas- of tulpmodel preekstoel, die vervaardigd is door Jurjen Stelmaker, is maar één in Friesland.

Tekst: © Stichting Tsjerkepaad - Foto: © Jan Dijkstra

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.