Winkelwoonhuis Opeinde
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Deel:

-

-


Winkelwoonhuis

Winkelwoonhuis

Opeinde, Nijtap 2: winkel-woonhuis met werkplaats

Het winkel-woonhuis met een garagewerkplaats is in 1930 gerealiseerd naar ontwerp van 'Bosma's Architecten Bureaux' uit Drachten-Heerenveen, in opdracht van E.C. Hogendijk. De verweving van de verschillende functies van het pand is weerspiegeld in het exterieur.

Het woongedeelte bestaat uit twee bouwlagen onder een samengesteld dak; winkel en werkplaats zijn geschakeld maar hebben elk een geheel eigen gevelindeling. Het woongedeelte heeft een erkerbeuk met onder de bloembak op de verdieping een geëmailleerd reclamebord. De grote vensters hebben markante, brede geprofileerde kozijnen en fraai gekleurde glas-in-lood bovenlichten.

De indeling en de inrichting van het woonhuis en de winkel zijn grotendeels oorspronkelijk : tussen de werkplaats en de winkel is een schuifwand en in de winkel is onder meer de kastenwand met vitrine nog aanwezig.

Tekst: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Foto: © Provincie Fryslân