11fountains - Stavoren - De Vis van Stavoren

|

11fountains - Stavoren - De Vis van Stavoren

11fountains - Stavoren - De Vis van Stavoren
©: Bauke Folkertsma

De Vis van Stavoren is ontworpen door Mark Dion uit de Verenigde Staten.

Stavoren is van oudsher verbonden geweest met zeevaart en visserij. Het huidige IJsselmeer was voorheen de Zuiderzee. Stavoren was in die tijd een prominente haven- en visserijstad. Vanuit Stavoren werden de wereldzeeen bevaren en werd handel gedreven. De vis van Stavoren symboliseert deze belangrijke historie.

Eens in de twee jaar worden in Stavoren in de maand Juli de visserijdagen georganiseerd. De stad staat dan twee dagen geheel in het teken van de rijke visserijhistorie. Muziek, tradititionele schepen, demonstraties en marktkramen.

De vis van Stavoren zal vanaf 2018 op een indrukwekkende manier deel uitmaken van het decor. Kijk op de site van de Visserijdagen-Stavoren voor informatie over de volgende editie van dit prachtige evenement.

Locatie

Stavoren

© Foto voorblad: Bauke Folkertsma


Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!