Alles over Schillaard
FriesDuitsEngels
Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Aanbieding: Nieuwe encyclopedie van Fryslân voor slechts € 29,90 incl. verzenden!

Bijna 8 kilogram aan kennis over Friesland! Wees er snel bij want op is op.

De Nieuwe Encyclopedie van Fryslân is een onmisbare aanvulling in de boekenkast voor iedereen die gek is van Fryslân en meer wil weten van deze provincie. Op 15 september 2016 verscheen de vierdelige encyclopedie die rond de 3000 pagina’s telt, 11.000 trefwoorden bevat en ruim 8 kilo weegt. De encyclopedie staat bomvol actuele kennis over Fryslân en is een echte pageturner geworden.

Voor al diegenen die dit standaardwerk over Fryslân altijd al hadden willen hebben! Nu voor een wel heel speciaal prijsje! Maar let op! Op = Op!

| Prijs inclusief verzenden: € 29,90

Alles over Schillaard


Deel:

-

-

Schillaard

Schillaard

Schillaard (Fries: Skillaerd) is een buurtschap in de gemeente Littenseradeel, in de Nederlandse provincie Friesland, waar nog maar zeven boerderijen en huisjes zijn.

Schillaard zou volgens een legende zijn ontstaan toen twee zusters die te Mantgum woonden, ruzie kregen over het stichten van een kerk. De ene zuster wilde een kerk in Mantgum, maar de andere was daar tegen, omdat zij vond dat daardoor haar uitzicht werd bedorven.

Zij hield voet bij stuk en toen het geschil het hoogtepunt bereikte, werd zij door de oudste zuster uit huis gestuurd onder de uitroep: 'Gaat heen, gij zijt een schil-aard', (iemand die de aard heeft geschillen te maken). En zo ging de jongste dochter heen en stichtte een kerk op grote afstand van het huis op de plek die zij Schillaard noemde.

De kerktoren van Schillaard is een van de oudste bewaard gebleven renaissance bouwwerken van Friesland. Bij de begraafplaats staat een propeller van een Britse bommenwerper, die in 1943 vlak bij Mantgum neerstortte. De omgekomen bemanning ligt hier begraven.

Bron: Wikipedia.

© Wikipedia

Webshop

Mogelijk hebben de volgende producten uit onze webshop ook uw interesse. Deze producten worden u aangeboden in samenwerking met diverse uitgeverijen, erfgoedinstellingen en fotografen.